CodeAcademy dovanų gidas 2020: 15 dovanų idėjų programuotojams

Sukate galvą, ką padovanoti kolegai ar draugui programuotojui? Kaip ir kiekvienais metais, skubame į pagalbą ir siūlome 15 dovanų idėjų, kurios tikrai pradžiugins technologijomis besidominčius artimuosius! ????????

 

 

Reguliuojamo aukščio stalas.

Praleisti kiekvieną dieną sėdint prie kompiuterio neigiamai veikia sveikatą, o ypatingai nugarą! Visgi, visą dieną stovėti taip pat nėra variantas. Geriausia, jei galime reguliuoti stalo aukštį, o taip pat keisti darbo poziciją. Reguliuojamo aukščio stalų pasirinkimas – ypatingai platus, ant jo gali tilpti keli ekranai, kas dažnai yra reikalinga programuotojams. 

Reguliuojamo aukščio stalų pasiūlymai ➡️ https://amzn.to/3gyYySj 

 


 

LEGO Mindstorms rinkinys

Nors buvo sukurtas vaikams, teikia ne mažiau džiaugsmo ir suaugusiems! Naujasis LEGO Mindstorms EV3 roboto rinkinys yra išskirtinai išmanus. Jį sudaro skirtingos detalės, tarp kurių – mygtukai, motoro dalys, interneto ryšio daviklis, jutikliai, nuotolinio valdymo įranga ir dar daugiau. O drag-and-drop kodo pagalba galite robotui nurodyti atlikti begalę įvairių veiksmų. 

Robotą įsigyti galite ➡️  https://bit.ly/3gzkVa0 

 


Sertifikuotas kavos aparatas

Jei norite nustebinti kavos ekspertą, ieškokite kavos aparato, sertifikuoto SCAA. 

Šis sertifikas patvirtina, kad kavos aparato modelis atitinka aukščiausius vandens temperatūros, kaitinimo laiko ir kitus būtinus faktorius, norint paruošti tobulą kavą. O juk visi žinome, kad programuotojai kavą konvertuoja į kodą. ☕

Platų kavos aparatų, sertifikuotų SCAA, pasirinkimą rasite ➡️ https://amzn.to/39XFICU

 

 


 

Virtualio realybės akiniai 

Oculus Quest 2 – puikus produktas pristatyti virtualios realybės pasaulį. Naujausi Oculus akiniai užtikrina tobulą virtualios realybės patyrimą, nereikalauja jokios papildomos įrangos ir yra gerokai pigesni bei prieinamesni, nei dauguma virtualios relybės akinių komplektų! 

Plačiau ➡️  https://www.oculus.com/quest-2/

 

 


Kompiuteriui skirta rankinė arba kuprinė

Jei Jūsų draugas ar draugė programuoja nešiojamu kompiuteriu, kurį nešiojasi rankose, aukštos kokybės kompiuteriui skirta rankinė tikrai pravers!  Įsitikinkite, kad rankinė ar kuprinė yra tinkamo kompiuteriui dydžio, turi papildomų kišenių, skirtų pakrovėjams ir kitoms smulkmenoms. 

Platų pasirinkimą kompiuteriams skirtų rankinių ir kuprinių, sukurtų iš perdirbtų medžiagų, rasite ➡️  https://bit.ly/372icCL 

 

 


 

 

Siurblys robotas 

Namų ruoša dažnai nukrenta į programuotojų prioritetų sąrašo apačią. Paprastas siurblys robotas gali palengvtinti namų ruošos kasdienybę kiekvienam. O sutaupytą laiką skirti programavimui ar kitiems hobiams. 

Geriausius siurblių – robotų pasiūlymus rasite ➡️ https://amzn.to/3n8Vb6M

 

 

 


 

Šviesos terapijos lempa 

Programuotojai ilgas valandas praleidžia ofisuose ar dirbdami iš namų, todėl dažnai natūralios šviesos nemato. Natūralios šviesos trūkumas gali paveikti jų paros ritmą, nuotaikas ar sukelti taip vadinamą „perdegimą“. Natūralios šviesos terapijos lempa padės šias problemas išspręsti. 

Platų jų pasirinkimą rasite ➡️ https://amzn.to/3qMDk7S

 

 

 


 

Garsą izoliuojančios ausinės 

Nėra nieko blogiau, nei pašaliniai garsai, trukdantys susikaupti. Bet vietoje dabar populiarių garsą pašalinančių ausinių rekomenduojame rinktis garsą izoliuojančias. Tokios ausinės sukuria izoliacinį sluoksnį ir blokuoja išorinius garsus, kai tuo tarpu garsą naikinančios ausinės bando garsą pašalinti, kas ne visada pasiseka. ????

Rekomenduojame išbandyti Audio-Technica ATH-M50X Studio garsą izoliuojančias ausines ➡️  https://amzn.to/2VZbVRY

 

 


Mechaninė klaviatūra

Tokios klaviatūros sukurtos visą dieną kompiuteriu rašantiems žmonėms, taigi – ir programuotojams. Mechaninės klaviatūros dažnai būna brangesnės nei įprastos, tačiau jos tikrai vertos kiekvieno cento! Kodo rašymas tampa sklandesnis ir malonesnis, o tai tikrai pagerina produktyvumo lygį. ⌨️

Tokia dovana tikrai pradžiugins ir kompiuterinių žaidimų entuziastus! 

Išsirinkti klaviatūrą galite ➡️ https://amzn.to/39ZKjok

 


Programuojamas dronas 

Jei jūsų draugas ar draugė mėgsta ne tik programuoti, bet ir skraidinti dronus, turime puikų pasiūlymą – programuojamas dronas! Toks dronas leidžia sukurti išskirtines komandas ir programas drono operacinei sistemai. Programuojami dronai dažniausiai palaiko Javascript, Python ir Swift Playground. 

Populiariausi pasirinkimai ➡️  https://amzn.to/2JS5UnR 

 

 


 

Išmani kolonėlė 

Amazon Echo sukurs išskirtinį jausmą kiekvienuose, o ypač programuotojų namuose! Paprasčiausios funkcijos – groti ir kontroliuoti muziką. Tačiau su šia kolonėle taip pat galima naudoti Alexa Skills, sukurti specialias komandas, kurios veikia su trečiųjų partijų aplikacijomis ir kitais išmaniais namų įrenginiais. 

Amazon Echo įsigyti galite ➡️ https://amzn.to/341fviX 

 


 

Arduino Starter Kit

Arduino – tai suaugusiems skirtas LEGO. Jį sudaro įvairios schemos ir elektroniniai komponentai, kuriuos galima sujungti ir užkoduoti įdomiems dalykams. Jei Rasberry Pi labiau skirtas software projektams, Arduino – hardware konstrukcijoms. 

Rinkinį pradedantiesiems rasite ➡️ https://amzn.to/3m2so2t

 

 


 

Kompiuterio akiniai 

Ekranų išskiriama mėlyna šviesa gali sukelti įvairių sveikatos problemų, pradedant nuo galvos skausmo, baigiant akių nuovargiu ir regėjimu. Programuotojai praleidžia nesuskaičiuojamas valandas prie kompiuterių ekranų, tad tokia dovana tikrai pravers ir apsaugos akis! ????

Mėlynąją šviesą blokuojančius akinius išsirinkti galite ➡️ https://amzn.to/2LehZ75

 

 

 

 


 

Produktyvumo laikmatis 

Praleidžiant ilgas valandas prie kompiuterio sunku išlikti produktyviems. Čia padėti gali Pomodoro metodas, siūlantis laiką skirstyti taip: 30 minučių darbo ir 5 minučių pertrauka. Stilingas laikmatis – produktyvumui pagerinti! ⏳

Įsigykite laikmatį ➡️ https://amzn.to/379q065

 

 


 

Guminė antis 

Mes nejuokaujame! Programuotojų tarpe puikiai žinomas fenomenas – Rubber Duck Debugging. O veikia jis labai paprastai – jei parašytas kodas neveikia, o programuotojas negali suprasti kodėl ir rasti klaidos, visą programavimo procesą jis aiškina guminei antytei ir taip prieina išvadų, reikalingų rebusui išspręsti. 

Tad nors guminė antytė gali būti pati pigiausia dovana šiame sąraše, bet turbūt viena iš praktiškiausių! ???? 

Tokią įsigyti galite ➡️ https://amzn.to/39XpKZB

Pasidalink

Susisiekite su mumis!